2 de juny del 2010

Porquet de Sant Antoni

- Jo, de gran, vull ser un cuc bola, o una cuca d'humitat, o un tocinet, o un porquet de sant antoni, o una panerola o una somereta del bon Jesús - va dir el petit cuc de terra al seu pare. El seu pare va alçar els ulls al cel i va suspirar... I és que resulta que tots ells són el mateix animaló proveït d'una closca dividida en vuit parts que serveix per defensar-se.

Resulta que el pobre petit cuc de terra no sabia com fer-ho per sobreviure davant dels perills que s'estenien al seu voltant i creia que una closca per protegir-se, era la millor defensa. El que no sabia el pobre cuc és que les closques s'aixafen, es trenquen, i de poc serveixen en aquest estat...

6 comentaris:

Sergi ha dit...

Home, però una mica de protecció sí que donen, i tampoc no va malament tenir-ne en algunes circumstàncies!

kweilan ha dit...

Benvinguda al món dels blocs!

òscar ha dit...

Les closques, ni que sigui una miqueta, al menys protegeixen dels qui no tenen intenció d'aixafar res.

Ull de cuc ha dit...

XeXu, no va malament, no, de tenir-ne... precisament per això, el petit cuc en vol tenir! ;) però de vegades fan patir... encara que protegeixin, has d'anar en compte!

Kweilan, gràcies! si de cas, però, sóc una re-benvinguda del món blocaire, que ja fa uns quants anys que m'hi passejo per aquí ;)

Òscar, la veritat és que sí. Però... n'hi ha molts que encara ens volen aixafar!! amb closca o sense!!

Xitus ha dit...

Jo recordo que l'afició principal a l'hora del pati a EGB era perseguir i arreplegar els "cucs de bola" que en dèiem nosaltres...Tot un vici! Sense matar a ningú, eh?
El cuc de bola podria explicar a la perfecció el trastorn per evitació.

Ull de cuc ha dit...

Xitus, molt bona! el transtorn per evitació ;) doncs ja veus, evitació o mecanisme de defensa, segur que tothom en guarda algun record de quan era petit... a mi em fascinava la manera en com es convertia en boleta...